csütörtök, 04 január 2018 16:20

Lórika kalandjai Magyarországon - A zalai hírek közt

Folytatódnak Lórika, a kis aranyos arcú, Szumba szigetéről származó kakadu kalandjai – ezúttal Magyarországon. Az első kötet tavaly jelent meg, abban köthettek barátságot a kisebb és nagyobb olvasók Lórikával és gazdájával, Petivel. Az alaptörténet szerint dr. Szentkirályi György orvos Indonéziában dolgozik, s ott vásárolja meg fiának, Petinek azt a kakadut, amit történetesen Lórikának hívnak és ért az emberek nyelvén. Mi több, beszéli is azt. Ez után izgalmas és tanulságos kalandokat él át a madár és ifjú gazdija, melyek természetesen, az újabb kötetben folytatódnak.

További információk

szerda, 03 január 2018 10:09

Lórika kalandjai Magyarországon - a Könyvutca blogon

Lórikával először 2016 decemberében találkoztam. Akkoriban Indonéziában élt és ott került a Szentkirályi családba, mégpedig úgy, hogy Peti édesapja Szentkirályi doktor megvásárolta kisfiának egy kereskedőtől. Peti nagyon boldog volt, hogy lett egy állatbarátja, mert nagyon szerette az állatokat.  Hamarosan kiderült, hogy Lórika nem akármilyen papagáj, hanem egy beszélő kakadu. És nem ám csak úgy beszél, hogy utánozza az emberek hangját és szavait, hanem érti is amit mondanak.

További információk

hétfő, 18 december 2017 04:51

Lórika kalandjai Magyarországon

Kedves Olvasóink! Örömteli hírrel szolgálhatunk: LÓRIKA KALANDJAI FOLYTATÓDNAK!  Megjelent, s már rendelhető az újabb meseregény. A második rész két éves kutatómunka eredménye. A kötetet 34 színes, fotó-realisztikus illusztráció díszíti. A történet szerint Lórika (a sárgabóbitás kakadu) és gazdái hazaköltöznek Magyarországra. Peti, Lórika és újdonsült barátaik állatmentő egyesületet alakítanak, Budapesten is segítenek a bajba jutott állatokon. Szentkirályi doktor (Peti édesapja) egy hétvégi kirándulással lepi meg kisfiát és a kis kakadut. Elindulnak, hogy együtt fedezzék fel Magyarországot. Ebben a történetben a Hortobágyra látogatnak el, de betérnek egy varázslatos helyre is, ami nem várt boldogságot okoz, különösen Lórika számára...

További információk

vasárnap, 30 április 2017 14:41

Lórika kalandjai az óvodában

Felejthetetlen élményben volt részünk a közelmúltban. Ellátogathattunk a Csigabiga csoport meghívására Kőtelekre, a Szent Kinga Katolikus Óvodába.  A Csigabiga csoport tagjai mindannyian nagyon szeretik Lórikát, s - köszönhetően a gondos óvónéniknek - igen sokat tudnak a könyv szereplőiről. Nemcsak a honlap rendszeres látogatója a csoport, de ismerik környezetük élővilágát, részt vesznek természetvédelmi vetélkedőn/versenyen, s rendkívül érdeklődnek Lórika további sorsáról. Ők a jövő generációját képviselik, s nem kétséges, hogy nagyon fognak vigyázni az élőviláguk kincseire. Köszönet az óvónéniknek: Lovász Tiborné Manyinak és Túró Anikónak! Köszönjük a Gyerekeknek, hogy így szeretik Lórikát és barátait! 

További információk

péntek, 13 január 2017 08:17

Lórika kalandjai az iskolában

Kedves Olvasóink! Nagy örömmel számolhatunk be Lórika kalandjairól az iskolában. A kistarcsai Simándy József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola két párhuzamos osztályában is megkezdődik a könyv szövegének közös feldolgozása a feladatlapok segítségével. Köszönjük szépen a szervezést Vajda Henrietta tanító néninek és a Gyerekeknek! A Kedves Szülők bizalmát is köszönjük, reméljük, hogy Lórika kalandjai sikert aratnak majd az osztályokban, családokban!

További információk

1. oldal / 4