vasárnap, 30 április 2017 14:41

Lórika kalandjai az óvodában

Felejthetetlen élményben volt részünk a közelmúltban. Ellátogathattunk a Csigabiga csoport meghívására Kőtelekre, a Szent Kinga Katolikus Óvodába.  A Csigabiga csoport tagjai mindannyian nagyon szeretik Lórikát, s - köszönhetően a gondos óvónéniknek - igen sokat tudnak a könyv szereplőiről. Nemcsak a honlap rendszeres látogatója a csoport, de ismerik környezetük élővilágát, részt vesznek természetvédelmi vetélkedőn/versenyen, s rendkívül érdeklődnek Lórika további sorsáról. Ők a jövő generációját képviselik, s nem kétséges, hogy nagyon fognak vigyázni az élőviláguk kincseire. Köszönet az óvónéniknek: Lovász Tiborné Manyinak és Túró Anikónak! Köszönjük a Gyerekeknek, hogy így szeretik Lórikát és barátait! 

További információk

péntek, 13 január 2017 08:17

Lórika kalandjai az iskolában

Kedves Olvasóink! Nagy örömmel számolhatunk be Lórika kalandjairól az iskolában. A kistarcsai Simándy József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola két párhuzamos osztályában is megkezdődik a könyv szövegének közös feldolgozása a feladatlapok segítségével. Köszönjük szépen a szervezést Vajda Henrietta tanító néninek és a Gyerekeknek! A Kedves Szülők bizalmát is köszönjük, reméljük, hogy Lórika kalandjai sikert aratnak majd az osztályokban, családokban!

További információk

szombat, 31 december 2016 06:03

NAGYON BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT KÍVÁNUNK MINDEN KEDVES OLVASÓNKNAK!

Az óév utolsó napján szeretnénk megköszönni minden Kedves Olvasónknak az érdeklődését, a szeretetét, a kíváncsiságát! Köszönjük szépen a sok-sok visszajelzést, gyönyörű fotót, rajzot, levelet, hozzászólást, javaslatot, amik segítségével egy közös alkotómunka vette kezdetét az oldalainkon! Köszönjük a bizalmat, igyekszünk 2017-ben is megszolgálni. Nézzenek be hozzánk ide, a honlapra, minél gyakrabban! Szeretettel ajánljuk a Facebook-oldalunkat is. Lórika kalandjai folytatódnak. Minden Kedves Olvasónknak sikeres, boldog új esztendőt kívánunk! 

További információk

csütörtök, 22 december 2016 15:37

"Lórika kalandjai" a Könyvutca blogon

Nagyon kedves és szívmelengető történetek, Lórika, a papagáj főszereplésével. Nem is akármilyen papagáj ő, hanem egy beszélő papagáj. És nem egy átlagos beszélő papagáj, hanem egy minden nyelven beszélő papagáj. Peti a szüleivel él az Indiai-óceán egyik szigetén, ahol édesapja orvosként dolgozik. Egy "Csodaerdő" nevű helyen laknak, ahol rengeteg, számunkra ismeretlen állatfajta él.

További információk

hétfő, 05 december 2016 15:42

"Lórika kalandjai" az Üdvhadseregnél

Ismerünk egy hadsereget, ami a szívével harcol. Üzenetük a Biblián alapszik, szolgálatuk mozgatórugója az Isten iránti szeretet. A Biblia tanításainak hirdetése mellett feladatuknak tekintik azt, hogy az emberi szenvedést - személyre való tekintet nélkül - enyhítsék. Minden adományt (élelmiszer, játékok, ajándékok, ruhák, pénz) szívesen fogadnak, s maradéktalanul eljuttatják a rászorulókhoz. Mi úgy gondoltuk, hogy egy kis élelmiszeren kívül néhány mesekönyvvel szeretnénk mosolyt csalni a családok, főként az itt ellátott gyermekek arcára. Ezért ellátogattunk egy átmeneti otthonba, ahol volt lehetőségünk egy kicsit ismerkedni, beszélgetni, mesélni: bemutatni Lórikát és barátait a lakóknak. Megindítóan szép élmény volt látni, amilyen féltő szeretettel óvják, gondozzák…

További információk

szerda, 06 július 2016 06:39

Lórika kalandjai a kőtelki könyvtárban

„Nagy örömömre szolgál, hogy Lórika kalandjai című könyvem immár abban a könyvtárban is hozzáférhető, kölcsönözhető, ahol gyermekkoromban először megfordultam olvasóként. Mindig is elvarázsolt a könyvtár levegője, az a hatalmas, felbecsülhetetlen érték, ami ott lapulhat a könyvek mélyén. Sok szép pillanatot, olvasmányélményt köszönhetek ennek az intézménynek. Később első könyvfejezetemhez is itt kutattam, itt olvasgattam egy nyári szabadság idején. Most olyan katalóguscédulát látok, ahol szerzőként szerepelek: sikerült hazavinni a mesém.” (Drajkó-Sárosi Kinga)
szombat, 02 július 2016 11:32

Beszámoló az író-olvasó találkozóról a Kőtelek Híreiben

Színvonalas rendezvénynek adott otthont 2016. május 21-én délután a Kőteleki Könyvtár, Információs és Közösségi Hely. Vendégünk volt falunk szülöttje, Drajkó-Sárosi Kinga író, magyar nyelv és irodalom szakos tanár. Több részből álló előadást láthattunk, melynek első felében az írói önéletrajz változatos, színes diavetítéssel egészült ki. Ezzel párhuzamosan, egy másik kivetítőn a Lórika kalandjai című mesekönyv egyik illusztrátora, Péterfi Krisztina is bemutatót tartott.

További információk

szerda, 15 június 2016 10:07

Lórika kalandjai "A sárga ruhás lány" Facebook-oldalán

Egy nemzetközi könyvcsere keretén belül útjára indítottunk egy példányt a mesekönyvből egy ismerelten címre. Kaptunk egy levelet Harmincz Ritától, melyben azt kérdezte, hogy tudtuk-e, hogy ő Indonéziában él, vagy csak véletlenül került pont hozzá a könyv. Ekkor jöttem rá: Ő a sárga ruhás lány! Világutazó és Ázsia szerelmese. Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy elolvasta és szerette Lórika kalandjait, és ma a Facebook-oldalán is ajánlotta követőinek. Nagyon szépen köszönjük! A sárga ruhás lány weboldala igazi csemege az utazni vágyók és az utazók számára (mégis több, mint egy utazó-blog). Szívből ajánljuk! www.sargaruhaslany.com 

További információk

péntek, 10 június 2016 21:58

A hivatalos könyvplakát

Mindig változott az elképzelésünk a hivatalos könyvplakátról, végül szerettünk volna minél több Lórika-olvasó gyermeket megjelentetni rajta. Kingával együtt szerepel az a két gyermek is a plakáton, akiknek ajánlotta a könyvet, és látható az a kisfiú, akiről a főszereplő Petit mintázták az alkotók. Szerepel az első megrendelő kislánya, és együtt láthatóak az első rajzpályázat nyertesei is a könyv szerzőjével. Nagyon szépen köszönjük valamennyi kedves gyereknek, szülőnek, nagyszülőnek a szép fényképeket! Reméljük, hogy sok-sok megrendelést hoz majd a plakát, Lórika és barátai minél több családhoz eljuthatnak!
péntek, 10 június 2016 21:51

Könyvtári ajánló a nyári szünidőre

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy ilyen nagy nevű írók és remekműveik társaságában ajánlják "Lórika kalandjait" a kedves olvasók figyelmébe. Köszönjük a bizalmat, mi is szívből ajánljuk valamennyi olvasmányt! Ez a kedves plakát Balogh Barbara könyvtáros munkája. Köszönet érte! A Róder Imre Városi Könyvtár honlapján és Facebook-oldalán további könyvajánlókat is olvashatnak. 
péntek, 10 június 2016 21:23

Lórika kalandjai a vecsési Róder Imre Városi Könyvtárban

Büszkeséggel tölt el bennünket, amikor egy könyvtár kölcsönözhető példányokat szerzeményez a könyvünkből, nagyon megörültünk ezeknek a képeknek. Lórika kalandjai immár Vecsésen is hozzáférhetők az olvasók számára. Reméljük, hogy minél többet lesz "úton" mind az öt példány, és minél több iskolás gyermek önállóan is olvasgatni fogja! 
szombat, 28 május 2016 23:30

Író-olvasó találkozó Vecsésen, a IV. Bálint Ágnes Mesefesztiválon

Csodálatos élményben volt része az alkotócsapatnak! Vecsésen jártunk a IV. Bálint Ágnes Mesefesztiválon, a Róder Imre Városi Könyvtár sátrában.  Nagyszerű szervezés, érdeklődő résztvevők vártak. A vecsési gyerekek tündériek: színeztek, dedikáltak, mint az írónő, varázsbabokat gyűjtöttek a fesztiválon, és  szívesen fotózkodtak a Lórika-babával. Köszönjük szépen a szervezést és a szép plakátot Balogh Barbara könyvtárosnak! A nagy sikerre való tekintettel holnap is megismételjük a látogatást: vasárnap is Vecsésen leszünk. Lesz meseolvasás, színezés, dedikálás, közös fotózás. Szeretettel várunk mindenkit 14.00 órától 18.00 óráig. 
csütörtök, 19 május 2016 18:57

Író-olvasó találkozó Kőtelken

  „Nem túlzás azt mondani, hogy a legnagyobb megtiszteltetés és a legnagyobb próbatétel hazavinni a produkciónkat.  Kedves szülőfalumban találkozhatunk az Olvasókkal, bemutathatom a Lórika-projektet, ami már bizonyította: nem csupán egy  mesekönyv kiadásáról szól, hanem egy összetettebb vállalkozás: felhívja a figyelmet a környezetvédelemre, az állatok szeretetére,  a család fontosságára, anyanyelvünk ápolására, a sportszeretetre, kiemelten kezeli az egyik legértékesebb emberi kapcsolatot: a barátságot.  Remélem, hogy egy nagyon kellemes délutánt tölthetünk el együtt ebben a csodálatos Tisza-parti községben: Kőtelken Gyerekekkel, Felnőttekkel." (Drajkó-Sárosi Kinga)  
kedd, 23 február 2016 18:32

Lórika kalandjai az Életszépítők ökokreatív életmód magazinban

Lórika kalandjai címmel különleges mesekönyv jelent meg a közelmúltban. A kötet a környezet- és állatvédelemre helyezi a hangsúlyt, hozzájárulva ezzel a gyermekek környezeti neveléséhez. A könyvhöz tartozik egy ismeretterjesztő-oktató honlap is, amely hozzásegíti a gyermekeket a történetben szereplő állatok alaposabb megismeréséhez. A www.lorika.hu holnapon videók, továbbá ingyenesen letölthető feladatlapok is találhatók, utóbbiakat elsősorban pedagógusoknak ajánlják...

További információk

szerda, 03 február 2016 07:02

Lórika kalandjai a Jane Goodall Intézet honlapján!

Mesekönyvet is ajánlunk, gondolva a jövő generációira ;) A Lórika kalandjaiban egy aranyosarcú kakadu tolmácsol kis gazdája és az erdő lakói között, így közeledhet egymáshoz ember és állat, és küzdhetnek egy közös célért vállvetve: szeretnék megmenteni az esőerdőt, miközben sokat tanulhatnak egymás szokásairól, s barátságot köthetnek, megtanulnak együtt élni. A mesekönyv Indonézia szigetvilágában játszódik, főként trópusi esőerdőkben, de más földrajzi területről származó állatok is felbukkannak benne. Pl. emberszabású majmok is (csimpánz, orangután), félmajmok, ragadozók, háziállatok. A kalandokat pedig realisztikus illusztrációk kísérik...

További információk

1. oldal / 2